Actueel

Tweedaagse cursus over richtlijn NTA 8713 ‘Hergebruik van constructiestaal’

30 januari en 6 februari 2024

Ben je geïnteresseerd in circulair bouwen en wil je meer weten over hergebruik van constructiestaal? Ben je professioneel werkzaam in de bouwsector, bijvoorbeeld als architect, ontwerper, constructeur, werkvoorbereider bij een aannemer, of als bouwkundige bij bouwtoezicht? Dan is deze cursus Hergebruik van constructiestaal interessant! Aan de hand van uitleg bij de in 2023 verschenen NTA 8713 ‘Hergebruik van constructiestaal’ wordt dit onderwerp uitgediept door de schrijvers van deze richtlijn tijdens een afwisselend tweedaags programma.

De cursus vindt plaats op 30 januari en 6 februari 2024 bij SGS Intron in Sittard en wordt georganiseerd door Bouwen met Staal.

Hergebruiken van constructiestaal leidt tot een veel betere milieuprestatie van een bouwwerk dan recyclen van constructiestaal. Het hergebruik van constructiestaal heeft zich, ook in Nederland, al bewezen bij verschillende projecten. Maar hoe verzamel je de informatie die nodig is om iedereen ervan te overtuigen dat een bouwwerk met hergebruikt constructiestaal veilig is? Daar was nog geen eenduidige afspraak over. Met de NTA 8713 ’Hergebruik van constructiestaal’, die in juni 2023 gepubliceerd is, is hier verandering in gekomen.

De richtlijn zelf is te downloaden van de website van NEN. De richtlijn is gratis beschikbaar om het gebruik ervan te bevorderen. Uiteraard wordt in de presentaties door de diverse docenten uitgebreid op de inhoud ingegaan.

Meer informatie en aanmelden: Bouwen met Staal

 

 

foto: iStock